Alcooltest HAN-CA10FS

DARI TEHNOLOGIES SRL Oradea: Punem accent pe prevenţie

Contactează-ne acum!

0740-018.180, 0259-476.526

office@daritehnologies.ro
Alcooltest-HAN-CA10FS

Alcooltest HAN-CA10Fs

Model: HAN-CA10Fs
Categorie: Uz General ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Disponibilitate: În Stoc
Garanție: 2 ani
Livrare în 24 ore

ACCESEAZĂ MAGAZINUL ONLINE

Alcooltestul HAN-CA10FS cu ecran LED - alegerea cea mai accesibilă în determinarea alcoolemiei

Recomandat firmelor mici cu un număr redus de măsurători (teste de alcoolemie inopinate), efectuate ocazional, dar și persoanelor fizice pentru determinarea nivelului de alcoolemie, înainte de a șofa.

Nu recomandăm și Nu încurajăm Consumul de Alcool înainte de a vă urca la volan!!!

Instrument rapid pentru determinarea alcoolemiei din respirație. Se poate folosi atât în scopuri profesionale (pentru verificarea angajaților potențiali consumatori de alcool), cât și în scop personal (auto-testare).

Cum funcționează aparatul alcooltest HAN-CA10Fs?

Mostra de aer este direcționată către senzorul electrochimic cu doi electrozi de platină, unde vaporii de alcool se oxidează și generează un curent electric. Prin măsurarea cu precizie a curentului generat, alcooltestul HAN-CA10FS va afișa concentrația alcoolului din aerul expirat.

Senzorul electrochimic din alcooltestul HAN-CA10FS este unul selectiv și reacționează doar la gazele cu conținut de alcool. Senzorul de detecție NU va fi influențat de gaze precum acetonă, ketonă sau alte substanțe ce pot fi găsite în respirația umană. De asemenea, alcooltestul nu va oferi rezultate fals-pozitive pentru persoane care suferă de diabet ori au un regim sărac în carbohidrați.

Alcooltestul HAN-CA10FS oferă rezultate precise într-o plajă de detecție largă, până în 4,00‰. De asemenea, are o funcție importantă de detecție a temperaturii ambientale pentru a vă ajuta să-l utilizați în limitele normale de temperatură.

Beneficiile senzorului electrochimic din aparatul alcooltest HAN-CA10FS

Senzorul de detecție cu celulă electrochimică (senzorul electrochimic) este cea mai nouă invenție în determinarea non-invazivă a alcoolemiei. Realizat pentru a fi mai stabil și mai precis decât un senzor semiconductor de alcool, senzorul electrochimic reprezintă standardul de aur în determinarea alcoolemiei din respirație. Grație materialelor constructive inovative de calitate superioară folosite în procesul de producție, s-a prelungit semnificativ durata lor de viață, s-a extins intervalul între două calibrări. O cât mai rară calibrare și necesitate de service aproape inexistentă, reduc semnificativ costurile de întreținere pe termen lung al aparatului.

Însă, nu toți senzorii electrochimici de pe piață sunt la fel.

Ele se diferențiază prin CALITATE, FIABILITATE și PRECIZIE: calitatea materialelor constitutive, numărul de teste de alcoolemie la care „rezistă”, precizia măsurătorilor. Alcooltestele ieftine („alcoolteste low-cost”), dar cu senzor electrochimic, cu siguranță nu vor avea aceeași precizie și fiabilitate precum alcooltesterele premium („semi-profesionale”).

Diferența între aparatele „alcoolteste low-cost” și alcooltestele semi-profesionale

Pe când alcooltestele low-cost vor face cel mult 500 (cu indulgență) de teste de alcoolemie (după care se aruncă, deoarece costul de înlocuire a senzorului de detecție este mai mare, de obicei, decât costul unui alcooltest nou), cele semi-profesionale vor rezista la mai mult de 3.000 – 5.000 teste de alcoolemie.

Ca o comparație, senzorii de detecție din aparatele etilotest profesionale, marca AlcoVisor, sunt proiectate să reziste la cel puțin 20.000 – 50.000 de teste de alcoolemie!

În plus, aparatele alcooltest ieftine, au o clasă de precizie inferioară. Ele nu vor măsura corect niciodată, chiar dacă sunt noi. Încrederea acordată acestor tipuri de aparate echivalează cu încrederea acordată unui lup că nu va mânca oaia!

Cum se fac testele de alcoolemie?

 • Simplu de utilizat, introduceți un muștiuc igienic în orificiul senzorial și începeți testul de alcoolemie
 • Apăsați butonul ON/OFF. Alcooltestul va indica ”ON” și va începe numărătoarea inversă de la 15-35 secunde până la 0. Acest proces de încălzire pregătește senzorul de detecție și circuitele pentru testare
 • După ce pe ecran s-a afișat mesajul ”BLO” însoțit de un sunet ”Beep” suflați în alcooltest până la auzul sunetului de tip ”Beep-Beep”. Suflați continuu aprox. 4 secunde, cu aceiași intensitate și nu vă opriți din suflat
 • După procesul de calculație (între 3 -22 secunde) rezultatul testului de alcoolemiei este afișat în format de 3 cifre (0,00‰) timp de 30 de secunde. Dacă nivelul alcoolemiei a trecut de 0,50‰, display-ul se va colora în roșu ”WARN” acompaniat de un mesaj sonor de avertizare.
 • După 30 de secunde alcooltestul se va opri în mod automat.

Cum interpretăm rezultatul testului de alcoolemie

0,00 ‰ - TEST NEGATIV - angajatul NU a consumat băuturi alcoolice sau valoarea măsurată este sub limita tehnică de detecție a senzorului;

între 0,00 - 0,50 ‰ - TEST POZITIV - angajatul a consumat alcool și este sub influența băuturilor alcoolice;

între 0,50 - 4,00 ‰ - TEST POZITIV - angajatul a consumat alcool și este în stare de ebrietate!

Foarte important !!!

Alcooltestul deși ia mostra de aer din respirație, va afișa concentrația de alcool pur din sânge, pe baza formulei universal agreate de Metrologie, adică 1 ‰ alcool pur în sânge = 0,476 mg/L alcool pur în aerul expirat

Notă

Companiile care au deja implementată o Politică de Toleranță Zero la Consumul de Alcool la Locul de Muncă, prevăd în Regulamentele de Ordine Interioară, faptul că, în cazul depistării unui angajat că a încălcat acest ROI, se vor putea aplica măsuri de sancțiune disciplinară dar și pecuniară, mergând până la desfacerea contractului de muncă.

Puncte Forte ale alcooltestului HAN-CA10FL

 • ecran LED cu caractere mari foarte vizibile și pe întuneric
 • senzor electrochimic selectiv
 • gata de testare în câteva momente
 • timp scurt de răspuns
 • interval scurt între două teste consecutive
 • acuratețe bună
 • costuri de întreținere aproape inexistente (muștiucuri)
 • funcții inteligente (detecție lipsă flux aer, memento calibrare, detecție temperatură nepotrivită pentru testare, avertizare baterie slabă)
 • oprire automată pentru economisirea energiei

Ce conține trusa de alcoolemie HAN-CA10FS:

 • 1 aparat alcooltest CA10Fs
 • 1 husă din material textil buretat pentru protecția aparatului
 • 3 muștiucuri igienice
 • 2 baterii alcalină tip AAA 1,5V
 • 1 manual în limba română și engleză
 • 1 certificat de garanție cu valabilitate 2 ani

Accesorii opționale (se pot cumpăra separat):

 • Muștiucuri igienice ambalate individual - 120 lei + TVA/100 buc.
 • Pachet de 100 muștiucuri plastic - 42 lei + TVA/pachet
 • Pachet 4 acumulatori 1,5V Ni-MH 1100 mAh + încărcător 220V - 80 lei + TVA